Karadeniz Uluslararası Sosyal Bilimler Dergi, sosyal bilimler disiplinine ait her alt dalda makaleler yayımlayarak akademik alanın gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte sosyal bilimler alanında çeşitli ülkelerdeki bilim adamlarını da tanıtmayı hedeflemektedir.
Karadeniz Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi’ne Türkçe, İngilizce ve/veya Rusça olarak yazılmış aşağıdaki konularla ilişkili hem kuramsal ve derleme hem de uygulamalı/deneysel çalışmalar gönderilebilir.
1. Filoloji ve alt dalları
2. Pedagoji ve alt dalları
3. Sosyoloji ve alt dalları
4. Felsefe ve alt dalları
5. Psikoloji ve alt dalları
6. Folklor ve alt dalları
7. Edebiyat ve alt dalları
8. Sanat tarihi ve alt dalları
9. Arkeoloji ve alt dalları
10. Tarih ve alt dalları
11. İşletme ve alt dalları
12. Uluslar arası ilişkiler, Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi ile alt dalları
13. Kültüroloji
14. Araştırma yöntem ve teknikleri
Yukarıda zikredilen alanlar için makalenizi sistem üzerinden yüklemeniz yeterlidir.
Dergiye gönderilen makaleler özgün olmalıdır. Daha önce kısmen ya da tamamen yayınlanmış yazılar ve intihal içeren makaleler dergiye gönderilmemelidir.
Dergiye yayın gönderen yazar(lar), yayının telif ve yayın hakkı gibi tüm haklarını dergiye verdiğini kabul ve beyan eder.
Dergimizde kör hakemlik uygulandığından aşağıdaki kurallara azami ölçüde önem gösterilmelidir.
ATIFLARIN VE KAYNAKÇANIN DÜZENLENMESİ
ETİK SORUMLULUK BEYANI VE TELİF HAKKI FORMU edinmek için tıklayın.
Hakemli çalışmalar bilimsel yöntemi somutlaştıran ve destekleyen çalışmalardır. Bu noktada sürecin bütün paydaşlarının (yazarlar, okuyucular ve araştırmacılar, yayıncı, hakemler ve editörler) etik ilkelere yönelik standartlara uyması önem taşımaktadır. Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi yayın etiği kapsamında tüm paydaşlarından aşağıdaki etik sorumlulukları taşımasını beklemektedir.
Aşağıda yer alan etik görev ve sorumluluklar, açık erişim olarak Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan rehberler ve politikalar dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi editörleri, açık erişim olarak Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan "COPE Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors" ve "COPE Best Practice Guidelines for Journal Editors" rehberleri temelinde aşağıdaki etik görev ve sorumluluklara sahip olmalıdır:
Yazarların Etik Sorumlulukları
Hakemlerin Etik Sorumlulukları
Editörlerin Etik Sorumlulukları
1. Giriş
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, sosyal bilimler alanında yayın yapan saygın bir akademik dergidir ve hiç bir kurum veya kuruluştan yardım ve destek görmemektedir. Bizim öncelikli amacımız, araştırmaların kalitesini artırmak ve bilimsel çalışmaları teşvik etmektir. Dergimiz, etik kurallara ve dürüstlüğe büyük bir önem verir. Bu çerçevede, yayın ücreti politikamızı aşağıda açıklamaktayız.
2. Yayın Ücreti Politikası
2.1. Yazar Ücreti: Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, makale değerlendirme ve yayın aşamasında yazarlardan ek bir ücret talep etmez. Ancak makalenin değerlendirilmeye alınması için yayın ücretinin tamamı gönderilmelidir. Herhangi bir aşamada süreç durduğu zaman, diğer işlemlere geçilmeden hizmet sürecine ait kısım kesilerek kalan miktar yazara iade edilir.
2.2. Yayın Ücreti: Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi gönderilen makalelerden yayın ücreti talep edilmektedir. Hizmet ve yayın karşılığı istenen ücretlerin dağılımı aşağıdaki gibidir:
Editoryal işlem ücreti: 300 TL
Yazarlarımız standartlara veya yayın kurallarımıza uymayan makaleleri gönderebilmektedir. Bu da ön kontrol sırasında zaman kaybına neden olmaktadır. Ön kontrol, makalenin yazım kurallarına uygunluğu, hakemlere makaleleri gönderme, hakem raporlarını yazara iletme, olası düzeltmeleri takip etme, gerektiğinde üçüncü bir hakeme gönderme, DOI numarası alma, makaleyi yayına hazırlama, sayfaların bağlanması, iç sayfaların hazırlanması, makaleleri dizinlere yükleme gibi bir çok işlem yapılmaktadır.
Hakem ücreti: 200 + 200 = 400 TL
Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi çift kör hakemlik sistemi ile makaleleri değerlendirmektedir. Süresi içinde yapılmayan hakemlik hem yazarı ve hem de dergiyi zor durumda bırakır. Hakemlerin meselenin üzerine ciddiyetle durması için ve layıkıyla hakemliklerini yürütebilmesi için, diğer iş ve zamanlarından ayrıldığı için bu ücret, rapor olumlu veya olumsuz olsun, ödenmektedir. Makalenin reddedilmesi durumunda hakem ücreti iade edilmez.
Yayım ücreti: 800 TL
Makaleler ekler dahil 23 sayfayı geçemez. Makale bu sayfa sayısını geçtiği anda katkı payını % 100 oranında artırmak zorundadırlar. Bu miktar, ticari kazanç sağlamadan derginin basım, dağıtım ve yayım masrafları için kullanılmaktadır.
Tercüme desteği (isteğe bağlı): 250 TL (Her bir tercüme için)
Yazar(lar) dergimizden başlık, öz ve anahtar kelimelerden oluşan Türkçe, İngilizce veya Rusça tercüme hizmeti alabilirler. Bu tercümeler tamamen profesyoneller tarafından gerçekleştirilmektedir.
Hesabımıza Tercüme hizmeti dahil 2000 TL, Tercüme hizmeti istenmiyorsa 1500 TL yatırıp dekontunu dergikaradeniz@gmail.com adresine email ile gönderiniz.
NOT: Translate ile yapılan çeviriler kabul edilmemektedir.
Ücretin Yatırılacağı Hesap Bilgileri:
Banka: Ziraat Bankası
Alıcı: Abdullah Alper ALTINKAYNAK
IBAN: TR82 0001 0001 4957 3171 3050 01
2.3. Ücret İndirimi ve Feragatlar: Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi, özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan veya belirli koşulları karşılayan yazarlar için ücret indirimleri veya feragat seçenekleri sunabilir. Bu konuda daha fazla bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
3. İletişim
Yayın ücretleriyle ilgili herhangi bir sorunuz veya talebiniz için lütfen dergikaradeniz@gmail.com veya karadeniz@kulturajans.com adresinden bizimle iletişime geçin.